Hoe dient u een aanvraag in?

niet van toepassing

Bij Stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Soest-Baarn neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Huisbezoek

  Een intermediair van Leergeld Soest-Baarn belt u om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Zij neemt uw aanvraag volledig met u door. Zij kijkt naar het inkomen, voor wie u een aanvraag doet en wat u precies aanvraagt. Het gaat verder om praktische informatie als: welke activiteit, welke school, club of instelling, vanaf wanneer en voor hoelang?

  U mag uiteraard iemand uitnodigen om u bij het gesprek te ondersteunen als u bijvoorbeeld problemen heeft met de Nederlandse taal.

 3. Zijn er nog andere regelingen waar u voor in aanmerking komt?

  De intermediair bekijkt eerst of er andere voorzieningen/regelingen bestaan (bijvoorbeeld via de gemeente) waarmee u geholpen zou kunnen worden. Als dit zo is, verwijzen wij u door. Als dat niet zo is en u voldoet aan onze voorwaarden, dan neemt Leergeld Soest-Baarn uw aanvraag in behandeling.

 4. Beslissing

  Het bestuur beslist uiteindelijk of uw aanvraag wordt toegekend. U ontvangt de beslissing per brief.

 5. Uitgifte

  Stichting Leergeld Soest-Baarn helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.

Om een aanvraag in te dienen, kunt u, als ouder of verzorger, via het aanvraagformulier op onze website contact opnemen met Stichting Leergeld Soest-Baarn. Het is ook mogelijk om telefonisch of per e-mail een aanvraagformulier bij ons op te vragen. Als u problemen heeft bij het invullen van het formulier, kunt u met ons contact opnemen. Wij kunnen u dan hierbij helpen.