Leergeld helpt met Schoolspullenpas voor het nieuwe schooljaar

niet van toepassing

De zomervakantie is vaak hét moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met de Schoolspullenpassen helpt de Stichting Leergeld Soest-Baarn kinderen die naar de brugklas gaan om een goede start te maken op de middelbare school. Het is belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen en net als leeftijdgenootjes gewoon kunnen meedoen!

In elke schoolklas zitten kinderen die opgroeien in een gezin met financiële beperkingen. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten waar het gezin mee te maken krijgt, bijvoorbeeld voor het kopen van een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen en kaftpapier. Deze materialen zijn noodzakelijk om lessen te kunnen volgen en om sociaal niet buiten de boot te vallen.

Leergeld Soest-Baarn helpt deze kinderen. Je kunt bij ons een Schoolspullenpas aanvragen ter waarde van 50 euro die je tot eind september kunt gebruiken bij landelijke winkelketens waaronder bijvoorbeeld de HEMA, Bristol en de Bruna. Hier kun je al je schoolspullen kopen.

De Schoolspullenactie wordt landelijk georganiseerd door het Armoedefonds. De organisatie verwacht dit jaar 15.600 passen uit te kunnen delen aan kinderen die in armoede leven. Meer informatie over de Schoolspullenpassen vind je op www.armoedefonds.nl.

Vorig jaar heeft Leergeld eveneens de Schoolspullenpas verstrekt. We willen dit jaarlijks doen, zolang het Armoedefonds deze passen uitgeeft. De passen worden gefinancierd door particuliere en zakelijke donaties aan het Armoedefonds.

Heb je al een Schoolspullenpas en wil je het saldo checken? Dat kan via deze website: Schoolspullenpas (departicipas.nl).