Wat een prachtig bedrag van Kringloop Spullenhulp Soest

niet van toepassing

Wat een prachtig gebaar van Kringloop Spullenhulp Soest! Een delegatie van Stichting Leergeld Soest-Baarn was donderdag 7 juli op de koffie uitgenodigd bij Spullenhulp in Soest. Onze stichting was een van de goede doelen waar de afgelopen maanden door klanten van Spullenhulp (500 per dag!!) op gestemd mocht worden. Voorzitter Paul Frijling en directeur Bert de Wilde vertelden ons over de kringlooporganisatie. Elk jaar wordt een miljoen kilo (!) aan goederen ontvangen, waarvan 91% weer verkocht wordt. ,,Zo wordt de afvalberg verminderd en zijn wij duurzaam bezig”, vertelde Bert de Wilde. Die duurzaamheid uit zich ook in het gebouw aan de Schans, gasloos en voorzien van alternatieve energiebronnen.

Paul Frijling vertelde dat Spullenhulp ook aan ‘sociale duurzaamheid’ wil doen. ,,Wij willen ook wat terugdoen aan Soest en Soesterberg. Elk jaar hebben we rendement en dat willen wij uitkeren aan diverse goede doelen. Onze klanten hebben via een touchscreen mogen stemmen op hun favoriete goede doel.”Voor Stichting Leergeld stond een fors bedrag klaar. Roeland Bouricius mocht namens onze stichting een cheque van maar liefst € 6000,- in ontvangst nemen. ,,Daar kunnen wij mooie dingen voor doen”, vertelde Roeland. ,,Zo willen wij aan 450 leerlingen een pas van € 50,- per stuk aanbieden dat zij kunnen gebruiken voor de aanschaf van schoolspullen. Zo kunnen zij, ondanks de krappe beurs thuis, de spullen aanschaffen die zij in het komende schooljaar nodig hebben. Deze bijdrage van Spullenhulp kan daar mooi aan bijdragen.”Naast onze stichting kregen ook de Voedselbank Soest, Balans Kinderboerderij De Veenweide, Scouting Soest en de Regenboogboom een cheque uitgereikt. Wat een fantastisch initiatief van die o zo sympathieke Kringloop Spullenhulp Soest. Bedankt voor deze bijdrage. Het komt heel goed terecht!

Bert de Wilde: ,,Dankzij de hulp van onze klanten die zowel spullen inleveren als kopen kunnen we deze mooie doelen ondersteunen en samen zorgen we dat Soest en Soesterberg een stukje mooier is en blijft.”